ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul de Copii Brașov, reabilitat energetic cu fonduri europene

Publicat: vineri, 13 Mai 2022 , ora 12.01
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În ședința de plen a Consiliului Județean Brașov a fost votat astăzi primul proiect finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență al Județului Brașov în domeniul infrastructurii medicale. Este vorba despre reabilitarea Spitalului de Copii Brașov, pentru creșterea eficienței energetice.

Fondurile europene obținute pentru acest proiect se ridică la 6 milioane de euro.

“Am pregătit un nou proiect, pentru eficiență energetică. Dacă în trecut, pe axele de finanțare pe Programul Operațional Regional, am reabilitat două unități medicale, de această dată reabilităm Spitalul de Copii. Nu am putut aplica pe sesiunea trecută din cauza că nu am avut o situație juridică certă. Era o problemă cu o suprafață de teren din cadrul spitalului, dar în prezent am reglementat această situație juridică și avem un proiect în valoare de 6 milioane de euro, bani care vor veni de la Uniunea Europeană, Consiliul Județean având o mică cofinanțare”, a explicat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Șeful administrației jduețene a precizat că la nivelul județului Brașov este în lucru documentația pentru obținerea de fonduri europene și pentru reabilitarea altor unități spitalicești.

„Pregătim o altă documentație pentru Spitalul de Neurologie. Suntem pe lista sinteză la Compania Națională de Investiții (CNI). De asemenea, Maternitatea este reabilitată, Spitalul Județean l-am făcut pe bani care au venit de la CNI, am schimbat inclusiv tot ce înseamnă partea de infrastructură, canalizare, utilități etc. Practic, rămân Spitalul de Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie. Pentru Spitalul Mârzescu nu putem aplica pentru că nu avem o situație juridică certă, dar pentru Spitalul de Infecțioase pregătim documentația”, a adăugat Adrian Veștea.

Camelia Vlad