ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Maternitate modernă la Brașov

Publicat: miercuri, 11 Mai 2022 , ora 13.34
Sursa foto: Facebook / Adrian Ioan Veștea
Sursa foto: Facebook / Adrian Ioan Veștea

Lucrările de modernizare și eficientizare energetică la noul corp al Maternității Brașov vor fi încheiate până la sfârșitul acestui an, potrivit constructorului.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a făcut ieri o vizită pe șantierul unității medicale, ocazie cu care i s-a prezentat stadiul proiectului.

“Am avut o vizită de lucru la Maternitatea din Brașov unde implementăm un proiect de eficiență energetică, pe fonduri europene. Practic, toate blocurile operatorii și toate saloanele din corpul nou de clădire vor fi reabilitate. Toate vor avea un sistem inteligent în ceea ce privește eficiența energetică. Sperăm ca până la finele acestui an să finalizăm această lucrare, conform graficului”, a precizat Adrian Veștea.

Este un șantier complex, cu foarte multe elemente de noutate care țin de eficientizarea energetică și care n-au mai fost aplicate în alte spitale, ci mai mult în clădiri civile, a precizat managerul spitalului, dr. Mircea Preda. El s-a referit la sistemul prin intermediul căruia ventilația, temperatura, umiditatea și luminozitatea vor fi controlate de un server central.

În plus, va exista conexiune la internet pentru rampele de gaze medicale din fiecare salon, cu o stație centralizată la nivelul secției de unde vor fi monitorizate femeile însărcinate.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 27 de milioane de lei, din fonduri europene.

Camelia Vlad