ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 5200 de cereri de înscriere pentru clasa pregătitoare. În zonele cu dezvoltări imobiliare recente, cererile sunt și duble față de locurile oferite

Publicat: marți, 10 Mai 2022 , ora 18.29
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Școlile 11 și 30 din municipiu, precum și Colegiul „Nicolae Titulescu” sunt cele mai cautate de părinți, în acest an, pentru înscrierea la clasa pregătitoare.

Cel puțin așa arată cifrele, dat fiind că numărul cererilor depuse este aproape dublu față de numărul locurilor proiectate.

“Anul acesta ne confruntăm cu problema înmatriculării copiilor în clasa pregătitoare în unitățile școlare din zonele în care au fost dezvoltate proiecte de regenerare urbană și unde fenomenul de migrație a populației - fie în interiorul județului, fie din afara acestuia - nu a putut fi cuprins în totalitate în datele demografice furnizate de Direcția Județeană de Statistică. În cele mai multe dintre aceste cartiere nu au mai fost construite spații școlare în ultima perioadă, motiv pentru care, din cauza modificării distribuției populației pe categorii de vârstă, unele au ajuns supraaglomerate. Aici mă refer la zona Rulmentul, zona Tractorul – Coresi, zona Bartolomeu – Avantgarden, cât și zona Gării și cartierul Florilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inpectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Școala 30 și Colegiul Nicolae Titulescu sunt amândouă în cartierul Tractorul. Școala 11 e în cartierul Florilor.

Și în alte școli există cereri mai multe decât locurile oferite, dar, este vorba de câteva zeci, cel mult. Pentru toți, conducerile școlilor, cea a Inspectoratului Școlar și Primăria vor trebui să găsească soluții, dat fiind că există domiciliu în circumscripție.

Până acum, în județul Brașov au fost depuse aproape 5200 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în următorul an școlar, la toate cele 174 de unități școlare cu nivel primar.

Locuri oferite sunt, în total, 5.437.

Părinții care, din diferite motive nu au putut realiza înscrierea copiilor cu vârstă școlară până la data limită în prima etapă, respectiv, 10 mai, au la dispoziție perioada prevăzută în calendar pentru etapa a II-a de înscriere, respectiv: 31 mai – 7 iunie.

Adina Chirvasă