ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Inspectorii de muncă din Brașov au dat amenzi totale de peste 300.000 de lei, în aprilie

Publicat: luni, 9 Mai 2022 , ora 18.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Inspectorii de muncă din Brașov au dat amenzi totale de peste 300.000 de lei, în urma controalelor desfășurate în luna aprilie.

Au fost efectuate 176 de verificări. S-a constatat în urma acestor controale că 17 persoane munceau fără forme legale pentru 4 angajatori. Aceștia din urmă au primit amenzi de 260.000 de lei.

Mulți angajatori încă nu respectă legislația în vigoare referitoare la completarea și transmiterea REVISAL. În acest domeniu au fost făcute alte 177 de controale.

Care au fost principalele nereguli constatate ne-a spus șeful ITM Brașov, Adrian Reit:

“Primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității, au fost sancționați 3 angajatori, identificându-se 16 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 260.000 lei și 1 avertisment scris. Pentru primirea la muncă a salariaților cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial, a fost sancționat 1 angajator (identificându-se 1 persoană în această situație), aplicându-se 1 avertisment scris”.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 31.500 lei.

Tot în luna aprilie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 77 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate 21 de angajatori cu amenzi în valoare de 23.500 lei și 21 de avertismente.

Radio România Brașov FM