ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Istoria desenată a bombardării Ploieștilor, în 1943, de către aviația americană

Publicat: luni, 9 Mai 2022 , ora 10.11
Sursa foto: Facebook / Biblioteca Județeană
Sursa foto: Facebook / Biblioteca Județeană

Lansarea benzii desenate „Tidal Wave – Fortăreața Ploiești. Istoria unei zile – 1 august 1943″ va avea loc pe 12 mai, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov.

Creatorul benzii desenate este Felix Crișan, iar volumul a fost editat și publicat sub egida Bibliotecii Județene, în anul 2021.

Pasionat deopotrivă de istorie și artă, autorul prezintă cititorilor în cele 65 pagini istoria unei zile frământate, bombardarea Ploieștilor și a instalațiilor petrolifere de către aviația americană în 1 august 1943. Pentru aceasta, Felix Crișan s-a documentat atent și îndelungat, citind cărți mai vechi și mai noi, scotocind în reviste, fotografii și documente din biblioteci și arhive, inclusiv private, purtând discuții cu cunoscătorii subiectului, ce au întreprins și căutări pe teren, consultându-se și dovedindu-se extrem de scrupulos”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene.

Evenimentul va avea loc la ora 14.00, la Sala de lectură, iar publicația va fi distribuită gratuit celor prezenți la lansare.

Intrarea este liberă.

Radio România Brașov FM