ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul de ordonanță privind voucherele sociale, în circuitul de avizare

Publicat: sâmbătă, 7 Mai 2022 , ora 13.07
sursa foto: SRR
sursa foto: SRR

Proiectul de ordonanță privind voucherele sociale este în circuitul de avizare, iar valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde de lei - a anunțat ministrul investițiilor, Marcel Boloș. El a precizat că lista de beneficiari finali cuprinde peste 2,8 milioane de persoane.

După ce guvernul va adopta actul normativ va începe distribuirea prin Poștă a cardurilor pe care se va vira contravaloarea tichetelor. Acestea vor putea fi folosite în magazinele alimentare pentru cumpărarea de alimente de bază.

Voucherele sociale vor avea o valoare de 250 de lei și vor fi distribuite o dată la două luni, prevede proiectul de Ordonanță de urgență.

În categoria de persoane care beneficiază de voucherele sociale de 250 de lei intră vârstnicii cu o pensie mai mică de 1500 de lei, persoanele cu dizabilități, familiile care au venituri mici, dar și persoanele fără adăpost, care vor fi luate în evidențele primăriilor în urma unor anchete sociale.

Potrivit Ordonanței, cei care vor să folosească la magazin aceste carduri cu voucherele sociale trebuie să prezinte și actul de identitate.
RADOR