ACUM:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea să cumpere clădirea în care funcționează Grădinița nr. 13 și terenul acesteia

Publicat: miercuri, 4 Mai 2022 , ora 16.51
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Municipalitatea vrea să cumpere clădirea în care funcționează Grădinița nr 13, de pe strada Agrișelor, precum și terenul aferent.

Propunerea trebuie, însă, aprobată de aleșii locali și va fi făcută în următoarea ședință de plen. Până atunci va încerca să negocieze prețul, în limita prețului stabilit de un evaluator independent.

„Grădinița nr. 13 funcționează într-o clădire proprietate privată, pe care municipalitatea a închiriat-o în anul 2021 pentru o perioadă de 10 ani, după ce instanța de judecată ne-a obligat să resitituim în natură acest imobil. Terenul aferent grădiniței – curtea grădiniței – este tot o proprietate privată, a unei alte persoane. Deoarece proprietarul a încercat la un moment dat să îngrădească accesul copiilor în grădiniță, municipalitatea a obținuit o hotărâre judecătorească executorie prin care îl obliga pe proprietar să permită accesul până se finalizează procedura privind stabilirea dreptului de servitute de trecere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Conform evaluării realizate de proprietari, valoarea totală a imobilului ar fi de 564.000 de euro, fără TVA, din care valoarea terenului este de peste 161.000 euro.

Potrivit municipalității, reprezentantul proprietarilor a comunicat că de la momentul la care a transmis prima ofertă de vânzare, valoarea proprietăților similare a crescut cu 3,7%. Însă, valoarea rezultată în urma expertizei realizate la comanda primăriei este de 554.000 de euro, fără TVA, pentru ambele imobile.

Contractul de vânzare-cumpărare se va încheia însă numai după ce proprietarul clădirii va finaliza procedurile de intabulare, având în vedere faptul că, la acest moment, construcția nu este intabulată.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Adina Chirvasă