ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ITM Brașov desfășoară o campanie de prevenire a incendiilor

Publicat: luni, 2 Mai 2022 , ora 10.44
Sursa foto: arhivă / ISU Brașov
Sursa foto: arhivă / ISU Brașov

Inspectorii de muncă din Brașov au început o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate cerințele pentru protecția și securitatea angajaților care pot fi expuși la riscuri de explozii și incendii în timpul programului de lucru.

Riscurile de explozie și incendiu pot să apară în toate activitățile în care sunt implicate substanțe inflamabile, fiind afectate, practic, toate ramurile economiei.

“Întrucât exploziile și incendiile pot provoca pierderi umane, daune materiale și au un impact deosebit de grav asupra mediului înconjurător, evaluarea riscului de explozie și incendiu și stabilirea măsurilor adecvate de reducere a acestora la nivele acceptabile, capătă o importanță deosebită pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor. Rezultatele controalelor efectuate de către inspectorii de muncă în anii anteriori, precum și evenimentele care au avut loc în ultima perioadă, au evidențiat faptul că, în activitățile mai sus amintite, au fost constatate o serie de deficiențe referitoare la sănătatea și securitatea lucrătorilor, aceștia putând fi expuși riscurilor de explozie și incendiu”, a precizat Dan Suciu, inspectorul șef adjunct al ITM Brașov.

Acțiunea de conștientizare și informare a ITM Brașov va avea loc în perioada 23 mai – 31 august și se adresează tuturor angajaților, atât din sectorul public, cât și din cel privat.

Vă reamintim că, acum câteva zile, o piață cu produse second hand din Bartolomeu a fost distrusă de flăcări după un puternic incendiu (vezi aici). Piața respectivă nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Radio România Brașov FM