ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Refugiați ucraineni, alături de brașoveni, pentru o Românie curată (VIDEO)

Publicat: sâmbătă, 30 Aprilie 2022 , ora 12.17
Sursa foto / video: Radio România Brașov FM
Sursa foto / video: Radio România Brașov FM

Peste 50 de refugiați ucraineni participă, astăzi, voluntar, la Brașov, la campania „Curățăm România”.

Acțiunea are loc în zona „La Iepure”, iar cei care au fugit de războiul din țara vecină spun că vor să arate, astfel, cât sunt de recunoscători pentru ajutorul venit din partea românilor.

„Am venit astăzi pentru că am văzut pe Telegram că există diferite acțiuni prin care putem să ne întâlnim cu cei ca noi, cei care au fugit din calea razboiului și am zis că este o ocazie foarte bună să ajutăm și noi, pentru că la rândul nostru am fost ajutați”, a spus Irina.

Să ferească Dumnezeu să treacă cineva prin ce am trecut noi. Am fugit prima dată în Molodva, apoi am ajuns la București și am aflat că există posibilitatea să venim la Brașov. Aici, la Brașov, toată lumea ne-a sărit în ajutor. Chiar și pe stradă ne-au oprit oameni care au auzit că vorbim în ucraineană și ne-au întrebat dacă avem nevoie de ceva. Nu o să participăm doar la acțiunea de azi, vom ajuta ori de câte ori este nevoie. Ni se pare un minim gest de mulțumire față de poporul român care ne-a ajutat atât de mult”, a precizat Iana.

Noi am venit din Odesa și am decis să participăm la acțiunea de azi pentru a ne arăta mulțumirea față de români, pentru că ne-au primit în liniște și pace, inclusiv pe copiii noștri care se simt foarte bine aici. O să vrem să ne întoarcem, totuși, în Odesa pentru că acolo este casa noastră, acolo am lăsat părinții, bunicii și chiar cățelul”, ne-a spus Yulia.

Pe lângă voluntari, la acțiunea de azi participă și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, după cum a declarat Mihai Nanu, din partea Primăriei Brașov:

„Dorim să ecologizăm astăzi cartierul Răcădău, zona «La Iepure», și pentru asta ne-au venit în ajutor și emigranții ucraineni, care ne-au contactat și care doresc să ne ajute, să facă un gest frumos pentru orașul care i-a găzduit. În cadrul acestei acțiuni avem și ajutorul Gărzii de Mediu și al Agenției pentru Protecția Mediului”.

O altă acțiune de ecologizare în cadrul campaniei „Curățăm România” a avut loc, la Brașov, în 16 aprilie.

Proiectul este derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, sub sloganul „O țară fără deșeuri abandonate!”.

Sursa foto / video: Radio România Brașov FM

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Monica Neacșu, Adina Chirvasă