ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă un urs și o lupoaică vor ajunge din Ucraina la Sanctuarul de la Zărnești

Publicat: vineri, 22 Aprilie 2022 , ora 9.10

Încă un exemplar de urs și o lupoaică din Ucraina vor ajunge în scurt timp la Sanctuarul Libearty de la Zărnești, administrat de Asociația Milioane de Prieteni (AMP).

Convoiul care va aduce cele două animale din Cernăuți, prin vama Halmeu, a plecat deja, însă nu se poate estima durata drumului din cauza faptului că pe drum sunt controale armate la tot pasul, au transmis, joi, reprezentanții AMP.

"Lungul drum către libertatea mult visată, către o viață demnă departe de orice pericol, a început pentru ursul Barik, în vârstă de 15 ani și lupoaica Elza, care are 3 ani. Captivi de când s-au născut în cuști mici lângă un complex hotelier din Cernăuți - Ucraina și cu teama unui conflict armat în zonă, soarta părea că le este pecetluită. O nouă operațiune de salvare cu mari emoții este în desfășurare. Fiecare clipă în plus petrecută într-o țară măcinată de război reprezintă un pericol de moarte pentru cele două animale nevinovate", conform AMP.

Barik și Elza nu sunt primele animale salvate de AMP din Ucraina de la începutul războiului. Prima ursoaică, ce a fost adusă chiar la începutul conflictului, a fost Masha, o fostă vedetă de circ, care, însă, la numai două săptămâni după ce a ajuns în Sanctuarul de la Zărnești, a murit în urma unei comoții cerebrale.

UPDATE:

Potrivit reprezentanților AMP, Bolik și Elza au ajuns cu bine la Sanctuarul Libearty de la Zărnești!

Radio România Brașov FM