ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Exercițiu comun desfășurat de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" și ISU Brașov

Publicat: marți, 12 Aprilie 2022 , ora 11.34
Sursa foto: Facebook / Brigada 2 Vânători de Munte
Sursa foto: Facebook / Brigada 2 Vânători de Munte

Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Brașov desfășoară constant exerciții pentru a menține ridicat nivelul capabilităților personalului.

Zilele acestea, militarii brigăzii au avut un exercițiu comun cu colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Conform scenariului, în parcul cu tehnica militară a fost identificat un incendiu la unul dintre vehiculele parcate, cu risc major de propagare și la tehnica învecinată. A fost alertată imediat formațiunea de stingere a incendiilor din cadrul brigăzii, concomitent cu anunțarea la 112 și solicitarea unei autospeciale de stingere a focului.

“Brigada 2 «Vânători de Munte» planifică periodic astfel de activități în parteneriat cu cei de la ISU Brașov (...) și pentru a ne atrena personalul în vederea formării deprinderilor necesare pentru reducerea efectelor unui potențial incendiu. Colegilor noștri de la ISU nu pot să le spun decât că le mulțumim pentru colaborarea de care avem parte de fiecare dată când planificăm astfel de exerciții și ne putem baza pe experiența și pe know-how-ul lor în ceea ce privește prevenirea și stingerea incendiilor. Practic, de la ei învățăm și ne actualizăm și noi procedurile de stingere a incendiilor”, a explicat locotenentul Gabriel Constantin.

Nucu Jalea