ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiect de dezvoltare turistică de-a lungul râului Olt

Publicat: vineri, 8 Aprilie 2022 , ora 10.24
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Dezvoltarea turismului de-a lungul râului Olt a fost tema întâlnirii de lucru de joi, organizată de Consiliul Județean Brașov cu reprezentanții primăriilor din județ aflate în această zonă.

Acțiunea "Politici publice de îmbunătățire și dezvoltare a unui turism sustenabil în Județul Brașov" face parte din Planul de Acțiune dezvoltat de Consiliul Județean Brașov, în faza I de implementare a proiectului "Inițierea unor Trasee Tematice", în cadrul Programului cu finanțare europeană INTERREG EUROPE.

La întrunire au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, primarii și reprezentanții primăriilor din județ, directorul Sistemului de Gospodărie a Apelor Brașov și reprezentantul Regionalei CFR Brașov, dar și ONG-uri care dezvoltă proiecte în județul Brașov.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate atât oportunitățile de dezvoltare turistică a localităților care își au teritoriul administrativ de-a lungul râului Olt, cât și problemele existente în aceste zone.

În acest context, s-a expus un concept de dezvoltare a râului Olt, prin crearea de-a lungul acestuia a unui traseu turistic de recreere, care să pună în valoare patrimoniul natural și cultural al acestui areal din județ, prin realizarea de trasee de ciclism și drumeție, prin dezvoltarea activităților din sfera sporturilor de apă și, implicit, a sectorului de servicii turistice în localitățile județului. S-a propus, inclusiv, dezvoltarea unor facilități de transport a turiștilor către aceste obiective.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Bianca Bucă