ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul va avea primul elicopter SMURD

Publicat: joi, 7 Aprilie 2022 , ora 11.41
Sursa foto: Radio România Internațional
Sursa foto: Radio România Internațional

Un elicopter SMURD nou, dotat cu aparatură de ultimă generație, cumpărat printr-un program național, va fi trimis la Brașov, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Oficialul a fost prezent astăzi la inaugurarea noii unități de primiri urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Brașov.

Sunt trei elicoptere care au fost destinate din fonduri europene, pentru 3 puncte. (…) Astăzi am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean și cu colegii de la aviație și s-a stabilit că locul cel mai bun va fi Aeroportul din Brașov. Până atunci, poate funcționa chiar la Ghimbav, dar mai avem nevoie de vreo 3-4 luni pentru pregătirea personalului medical care va deservi elicopterul și care va fi din Brașov și din Sibiu și care va trebui să învețe să lucreze cu troliul în zona montană, pentru că este un elicopter care este echipat cu troliu de coborât în zonele montane pentru a salva oamenii din locuri destul de dificile”, a spus dr. Raed Arafat.

Dr. Raed Arafat a precizat că începând din această vară, aparatul de zbor ar putea fi funcțional și la Brașov.

Elicopterul SMURD este de tip Airbus, achiziționat cu fonduri europene în anul 2019.

Potrivit estimărilor, va avea nevoie de 20 de cadre medicale specializate, medici și asistenți, precum și de 12 persoane care să îl operaționalizeze.

Camelia Vlad