ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziția brașoveană "Pălăria - accesoriu, eleganță și mesaj în perioada interbelică" ajunge la Oradea

Publicat: miercuri, 6 Aprilie 2022 , ora 12.15

Muzeul de Etnografie Brașov a dus expoziția "Pălăria - accesoriu, eleganță și mesaj în perioada interbelică" în primul muzeul Art Nouveau, "Casa Darvas-La Roche" din Oradea. Aceasta va putea fi vizitată acolo începând de joi 7 aprilie 2022.

Expoziția atrage atenția asupra unui simbol al eleganței, pălăria, care astăzi este doar un accesoriu, dar în secolul trecut era un semn de prestigiu, de onorabilitate, purtând nenumărate mesaje, descifrate și înțelese de toți membrii comunității.

Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției Oana Țigănuș, propune publicului o călătorie în timp, urmărind redarea atmosferei de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi și o selecție de pălării simbol ale epocii apuse.

Muzeul "Casa Darvas-La Roche" este una dintre cele mai de preț bijuterii arhitectonice ale orașului Oradea. Clădirea a fost construită între anii 1909 și 1912 de către frații László și József Vágó în stil Art Nouveau-Secession.

Radio România Brașov FM