ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân

Publicat: luni, 4 Aprilie 2022 , ora 15.20
Sursa foto: arhivă / Facebook / Asociația Milioane de Prieteni
Sursa foto: arhivă / Facebook / Asociația Milioane de Prieteni

Astăzi este Ziua Internațională a Animalelor fără Stăpân, iar reprezentanții asociațiilor care gestionează astfel de patrupe fac un apel la compasiune, mai ales în contextual războiului din Ucraina.

Din păcate e o zi tristă pentru toate animalele fără stăpân. Mă gândesc în special la cele din Ucraina. Din păcate, omul, ființa umană și-a pierdut umanitatea. Mă gândesc cu groază la animalele fără stăpân care au rămas pe străzi și cred că trebuie să fim solidari, să facem eforturi de adopție. Cel mai bine ar fi să se adreseze adăpostului din Stupini unde sunt acum foarte mulți câini și pui de câine. Deci celor care doresc să facă acest gest le propun să se adreseze adăpostului public”, a precizat președinta Asociației Milioane de Prieteni, Cristina Lapis, la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România Brașov FM.

În toamna anului 2010, aproximativ o sută de organizații olandeze preocupate de situația animalelor fără stăpân au organizat prima conferință națională dedicată acestei probleme, informează RADOR. Cu acea ocazie, participanții au ales ziua de 4 aprilie pentru a lansa un semnal de alarmă și, totodată, un apel la compasiune, la nivel mondial, față de situația deplorabilă în care se află cele peste 600 de milioane de animale ale străzii din întreaga lume.




Monica Neacșu