ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Locuri de muncă disponibile în industria ospitalității pentru refugiați

Publicat: miercuri, 30 Martie 2022 , ora 17.05
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Patronii de localuri din Brașov, care au anunțat de multe ori că au nevoie de forță de muncă, sunt dispuși să angajeze cetățeni ucraineni fugiți din calea războiului, chiar dacă nu au calificare în munci specifice industriei ospitalității.

Am căutat. Noi am dat anunț online, chiar anunț promovat (…) și am avut un singur răspuns. O doamnă a zis că vine cu prietena ei. Le-am invitat la interviu în ziua următoare la 09.00. Cu 10 minute înainte mi-au dat mesaj că nu mai vin, că s-au răzgândit și merg înapoi în Ucraina. A fost și o chestie umanitară, dată fiind situația din Ucraina, ca să îi ajutăm, dar aveam și nevoie”, a spus sdministratorul unui restaurant din centrul orașului, Eric Kovacs.

Cetățenii ucraineni cu statut de refugiat în România se pot adresa și Agenției Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, unde pot aplica pentru mai bine de 1.500 de locuri vacante, alături de români.

Camelia Vlad