ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Activitățile ocazionale și necalificate vor putea fi plătite prin tichete în valoare de 15 lei

Publicat: marți, 29 Martie 2022 , ora 15.57
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Activitățile ocazionale și necalificate desfășurate în gospodării, inclusiv cea de bonă, vor putea fi plătite prin tichete în valoare de 15 lei, potrivit unui proiect de lege adoptat azi de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, informează RADOR.

Măsurile incluse în document îi permit persoanei care prestează astfel de activități să beneficieze de asigurare de sănătate dacă valoarea contribuției lunare reprezintă minimum 85 de tichete, dar nu mai puțin de 25% din salariul minim brut.

De asemenea, numărul de tichete primite va fi stabilit cu beneficiarul.

Potrivit documentului, prestatorii de servicii casnice sunt obligați să valorifice tichetele în termen de douăsprezece luni.

Pot beneficia de această formă de plată și șomerii sau beneficiarii de venit minim garantat, dar și angajații la stat și privat, care vor fi recompensați pentru activitatea prestată prin bonusuri sau prime, pe lângă salariu de bază stabilit.

RADOR