ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

INTERVIU. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, David Muniz, la Radio România Brașov FM

Publicat: marți, 29 Martie 2022 , ora 9.38
Sursa foto/video: Radio România Brașov FM
Sursa foto/video: Radio România Brașov FM

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, David Muniz se află zilele acestea la Brașov.

David Muniz va participa astăzi la o reuniune organizată de  International Justice Mission, care are ca subiect combaterea traficului de persoane. Asta în condițiile în care specialiștii atrag atenția asupra faptului că în vreme de război riscul ca femeile și copiii să devină potențiale victime ale traficului de persoane este unul crescut.

„Știm că România se confruntă cu această problemă majoră. Trebuie să spun că guvernul de aici a făcut o treabă foarte bună în a-și intensifica demersurile pentru a face față acestei provocări. Am văzut mai multe investigații urmăriri și condamnări ale traficanților. Nu a fost doar un exercițiu birocratic. S-a făcut un pas important în încercarea de prevenire a traficului de minori. Noi am vrea să vedem și mai multă atenție acordată victimelor taficului de persoane, reintegrarea sau protecția acestora (...) Deși sunt mai multe de făcut, știm că toată lumea este implicată să rezolve această problemă”
, a spus David Muniz într-un interviu la Radio România Brașov FM.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a vizitat și centrul CATTIA, transformat într-un centru pentru refugiați și a apreciat implicarea cetățenilor, a guvernul și ONG-urilor, care s-au mobilizat exemplar în această perioadă dificilă.

„Este remarcabil cum Consiliul Local se ocupă de asta. Am înțeles că acolo a fost inițial un incubator de afaceri și mă bucur să văd cum a fost transformat atât de rapid într-un loc unde refugiații au un adăpost. Totodată, am fost informat că se caută soluții pentru găsirea de locuri de muncă și pentru a le oferi copiilor acces la educație. Este un răspuns impresionant din partea orașului dumneavoastră. Brașovul nu este aproape de graniță, însă aveți un mare impact în această situație”, a adăugat David Muniz.

În ceea ce privește conflictul din Ucraina și pericolul pe care acesta îl poate reprezenta pentru țara noastră, David Muniz a precizat că românii fac parte din cea mai puternică alianță din istorie și că trebuie să se simtă în siguranță:

„Ați văzut în ultimele luni cum Alianța NATO a fost întărită. Ați văzut trupele aliate implicate care au fost detașate aici. (...) Toate acestea arată cât este de important să înțelegem că Alianța NATO este cea mai puternică și de succes alianță din istorie (...) De asemenea, avem la dispoziție oricâte aeronave sunt necesare din țările aliate. Avem o acoperire radar extrem de bună, iar asta nu doar aici, în România. Avem o prezență impunătoare în Țările Baltice, Polonia, România și Bulgaria. SUA are în acest moment 100.000 de soldați în Europa (...) Așa cum a spus și președintele Biden: «Mai mulți vor veni dacă va fi nevoie. Evaluăm și vom da un răspuns pe măsura amenințării»”.

Interviul integral realizat de Stoica Ruxandra, la Radio România Brașov FM, aici:

Radio România Brașov FM