ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Condiții bune de schi în Postăvaru

Publicat: sâmbătă, 26 Martie 2022 , ora 9.05
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Se schiază în condiții bune, astăzi, în Poiana Brașov.

Stratul de zăpadă bătută măsoară între 40 și 50 de centimetri în partea superioară a masivului, iar toate pârtiile se prezintă în condiții foarte bune.

În partea inferioară a masivului, zăpada bătută măsoară între 25 și 40 de centimetri, inclusiv pe cele două pârtii de începători de la baza muntelui.

Funcționează telegondola, telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Bradul, Ruia și Stadion.

Pe de altă parte, pe pârtiile din Postăvaru s-au înregistrat, ieri, 9 accidente.

Salvatorii montani le recomandă schiorilor începători să apeleze la un instructor autorizat pentru a fi permanent în siguranță. Cei care aleg totuși să învețe singuri, trebuie să știe că este important să rămână pe pârtiile de începători, Bradul și Stadion, și să nu urce pe pârtia Drumul Roșu decât în momentul în care sunt capabili să oprească și să ocolească în condiții de siguranță.

Totodată, atenție la consistența zăpezii, care în zonele însorite se topește, devine grea și există pericolul de frânare bruscă, ceea ce duce la o suprasolicitare a articulațiilor picioarelor.

Radio România Brașov FM