ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii mai au o săptămână la dispoziție pentru a plăti impozitele cu reducere

Publicat: joi, 24 Martie 2022 , ora 14.09
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Brașovenii mai au o săptămână la dispoziție pentru a plăti impozitele cu reducere.

Autoritățile reamintesc că persoanele care își achită dările până în 31 martie vor beneficia de bonificația acordată de Consiliul Local, de 5% din valoarea impozitului.

Plata impozitelor se poate face prin mai multe metode care nu necesită prezența la ghișeu. Cea mai nouă metodă de plată introdusă este cea prin intermediul stațiilor de plată SelfPay, instalate în marile rețele de retail, în universități, centre comerciale, piețe, benzinării și magazine de proximitate.

Plata se mai poate face și prin intermediul site-ului ghiseul.ro sau pe site-ul Primăriei, brasovcity.ro.

Detalii despre obținerea unui cont electronic pe site-ul www.brasovcity.ro sau www.ghiseul.ro, precum și pașii necesari, se regăsesc pe site-ul Direcției Fiscale Brașov, secțiunea „Modalități de plată“.

Termenele de plată pentru impozitele și taxele locale datorate de persoanele fizice și juridice pentru anul 2022 sunt 31 martie și 30 septembrie. Până la 31 martie trebuie achitat și abonamentul de parcare în parcările de reședință.

Impozitul pe clădiri, teren și mijloace de transport, datorat aceluiași buget local de către contribuabil, de până la 50 de lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.

Reprezentanții Primăriei reamintesc că neplata la termen a obligațiilor fiscale implică majorări de întârziere de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Radio România Brașov FM