ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Românii nu se înghesuie la autorecenzare

Publicat: miercuri, 23 Martie 2022 , ora 13.33
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Autorecenzarea decurge mai lent decât și-ar dori autoritățile.

Brașovul este al doilea județ din țară în ce privește numărul de autorecenzări efectuate, 5,99%, după Botoșani, 6,22%, însă totalul gospodăriilor pentru care s-au făcut autorecenzări este mult sub așteptări.

“Sunt localități în cadrul județului unde procentul de autorecenzare ajunge aproape la 20%. Localități ca Homorodul, Cața, Feldioara, Vama Buzăului, Bunești, Tărlungeni, Sânpetru, Teliu, Hoghiz. Orașul Râșnov e pe primul loc între orașele județului. Din păcate, municipiul Brașov este doar pe poziția a 23-a”, a explicat directorul Direcției Județene de Statistică, Ion Popescu.

În mod surprinzător, localitățile din mediul rural au procente mai bune decât municipiul Brașov, situat undeva la mijlocul topului județean.

Autorecenzarea se desfășoară timp de două luni, până la jumătatea lui mai.

Cei care nu se autorecenzează în acest interval de timp vor fi vizitați acasă de un recenzor, în ultima etapă a recensământului, care va dura tot două luni.

Cei care se autorecenzează, operațiune care se derulează în intervalul 14 martie – 15 mai 2022, vor primi o zi liberă.

Mai multe informații, aici: Cum se completează online formularul pentru autorecenzare.

Sorin Țârcă