ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premiu: O imprimantă 3D pentru școlile participante la concursul ProtoShop 2022 (VIDEO)

Publicat: miercuri, 23 Martie 2022 , ora 12.02
Sursa foto / video: Radio România Brașov FM
Sursa foto / video: Radio România Brașov FM

Școlile din Brașov care participă în acest an la proiectul ProtoShop, finanțat de Fondul Științescu, vor putea câștiga o imprimantă 3D care va permite atât realizarea de printuri impresionante, cât și colaborarea cu alte unități școlare.

“Toate aceste școli care participă anul acesta (...) vor putea câștiga o imprimantă 3D care va permite atât realizarea de printuri mult mai impresionante, dar va permite și colaborarea cu alte școli, pentru că proiectele pot fi puse în cloud și printate de oriunde. O școală va putea câștiga imprimanta pe baza rezultatelor elevilor săi: cu cât sunt produsele mai interesante, mai apropiate de valorile metodei ProtoShop, acea școală va câștiga această imprimantă”, a explicat reprezentantul companiei implicate în proiect, Alexandru Dobre.

ProtoShop este un proiect demarat în anul 2018, cu intenția de a implementa imprimarea 3D în cât mai multe școli și biblioteci din țară, metodă prin care copiii învață design de produs și își pun în aplicare creativitatea și aptitudinite în domeniul IT.

Între timp, sute de elevi și zeci de profesori au făcut parte din acest proiect unic în România.

“Un rezultat foarte interesant al acestei noi campanii este că două școli deja și-au făcut formele necesare pentru a avea cursul ProtoShop ca opțional în cadrul programelor școlare pe care le oferă, probabil din următorul an școlar. Acesta e unul dintre rezultatele pe care noi doream să le obținem prin proiect”, a adăugat Alexandru Dobre.

Prin programul Științescu, din care face parte și proiectul ProtoShop Vector, copiii și elevii își descoperă potențialul într-un spațiu al învățării care invită la încredere, explorare, creativitate, curaj și imaginație.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Camelia Vlad