ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Două muzee din Brașov și-au deschis porțile pentru copiii ucraineni, astăzi (VIDEO)

Publicat: joi, 17 Martie 2022 , ora 14.52
Sursa foto/video: Radio România Brașov FM
Sursa foto/video: Radio România Brașov FM

Și oamenii de cultură din Brașov încearcă, pe cât posibil, să aline suferința refugiaților ucraineni care s-au refugiat în orașul nostru.

Astăzi, Casa Mureșenilor și Muzeul de Istorie din Piața Sfatului și-au deschis porțile pentru un grup numeros de copii care au venit însoțiți de câțiva părinți.

“În colaborare cu Primăria Brașov, ne-am hotărat încă de acum o săptămână și am invitat un număr de aproximativ 25 de refugiați din Ucraina, copii și adulți, mamele lor, părinții lor, la Muzeul Casa Mureșenilor, în vizită. Avem expoziția de fotografie foarte frumoasă semnată de Teofil Mihăilescu, respectiv expoziția de bază dedicată familie Mureșenilor. Vom face și un mic atelier despre istoria tiparului și tipăriturilor și îi vom învăța pe copii să tipărească, apoi vor merge în Piața Sfatului pentru un scurt ghidaj legat de istoria Brașovului vechi. Vom merge puțin și la Muzeul de Istorie, la Casa Sfatului, unde îi așteaptă mici cadouri. Ne-am propus ca și săptămâna viitoare să mai vină copii din Ucraina, să participe la unele ateliere la Muzeul Casa Mureșenilor sau să avem activități prin care să îi familiarizăm cu cultura Brașovului”, a explicat muzeograful Ovidiu Savu de la Casa Mureșenilor ne-a spus programul zilei de astăzi.

Conform unei statistici date publicității astăzi aproape un sfert din refugiații care ajung la Brașov declară că vor să rămână și să-și construiască un viitor la poalele Tâmpei.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Aleva, singura din numerosul grup care știe limba română, a transmis un mesaj de mulțumire brașovenilor
Nucu Jalea