ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrările la Aeroportul Brașov nu sunt influențate de războiul din Ucraina

Publicat: joi, 17 Martie 2022 , ora 11.19
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Războiul din Ucraina nu influențează desfășurarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Brașov.

Acestea se desfășoară conform graficului, însă va fi nevoie de o ajustare a costurilor la materialele de construcție, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea:

“Nu aș putea spune că lucrările la aeroport sunt afectate din cauza războiului din Ucraina. Ca orice lucrare care se desfășoară atât din fonduri publice, cât și din fonduri private, există o creștere a prețului materialelor de construcție, creștere care va trebui să fie ajustată la un anumit moment, dar asta se va face cu siguranță printr-o reglementare națională, exact cum s-a întâmplat și în alte situații pe care le-am avut anul trecut. Marea majoritate a lucrărilor pe care le avem în derulare se referă la echipamentele de radionavigație, care sunt furnizate de echipa Thales din Italia. De asemenea, partea de softuri și de integrare cu turnul virtual vor fi realizate de către compania Saab din Suedia “.

Activitatea pe Aeroportul Internațional Brașov ar putea începe după data de 1 noiembrie, dacă nu vor fi înregistrate întârzieri la lucrările aflate în desfășurare în această perioadă.

Camelia Vlad