ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ample lucrări de modernizare la Cetatea Făgăraș. Accesul vizitatorilor este permis în continuare

Publicat: miercuri, 16 Martie 2022 , ora 12.42
Sursa foto: Primăria Făgăraș
Sursa foto: Primăria Făgăraș

Autoritățile din Făgăraș anunță că se lucrează la construcția celui de-al doilea pod al Cetății Făgăraș, care se află la intrarea principală a monumentului istoric. Podul va fi construit din lemn, va avea o lungime de 50 de metri și va avea o parte mobilă care se va ridica, exact ca în secolul al 17-lea.

Deși se lucrează, accesul turiștilor este permis de marți, până duminică, de la 8.00 la 17.00, fără absolut niciun pericol pentru vizitatori.

“Până acum au fost restaurate zidurile Cetății, ziduri de apărare. La fostele grajduri princiare au fost lucrări de amenajare a unor spații care vor avea destinație de ateliere de creație unde noi trebuie să desfășurăm activități cu adulții, elevii, copiii. La demisol s-au realizat spații pentru dezpozitarea pieselor de patrimoniu. Într-unul din bastioanele Cetății, cel care este spre Catedrală, s-a restaurat și vom avea o expoziție dedicată Gărzii Cetății. S-a amenajat drumul de strajă, între cele două ziduri de apărare”, a spus Elena Băjenaru, directorul Muzeului Țării Făgărașului.

Cea mai importantă lucrare a constat în schimbarea în totalitate a acoperișului Cetății.

Conservarea, consolidarea și restaurarea monumentului istoric au început în mai 2020.

Radio România Brașov FM