ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Două artiste din Ucraina vor colabora cu instituțiile culturale brașovene

Publicat: marți, 15 Martie 2022 , ora 15.55
Sursa foto: arhivă / Filarmonica Brașov
Sursa foto: arhivă / Filarmonica Brașov

Două artiste din Ucraina vor colabora cu instituțiile culturale brașovene. Una va fi la Filarmonică, cealaltă la Opera Brașov.

Ambele vin din Odesa, oraș puternic afectat în urma bombardmentelor. Artistele deja au început repetițiile pentru evenimentele pregătite pentru următoarea perioadă, după cum a precizat, în emisiunea Pulsul Zilei, managerul Filarmonicii Brașov, Dragoș Dimitriu:

“În următoarele două săptămâni deja am planificat să îi includem în programul nostru. Știm că instituțiile acestea din Ucraina nu mai pot să funcționeze din data de 24 februarie și am lansat acest apel cât am putut de repede, chiar din primul weekend de după declanșarea războiului (...) Pot să vă zic că în momentul de față mai avem încă 4 artiști din Ucraina cu care am luat legătura și cu care să vedem cum putem să colaborăm”.

La Operă, artista din Ucraina va fi cooptată în orchestră, după cum ne-a spus directorul artistic al instituției, Mihai Irimia, care ar fi sperat să poată aduce la Brașov și artiști ucraineni.

“Situația grea din Ucraina nu permite niciunui bărbat să iasă. Am vorbit cu un foarte bun prieten, un bariton și mi-a spus clar că este imposibil să iasă în acest moment, având în vedere starea de război de la ei din țară. Am adus deja o artistă. Este la noi, deja lucrează și urmează săptămâna viitoare să vina încă o artistă din alt compartiment. Avem intenția de a face un concert - «Cântec pentru Ucraina» sau «Muzica unește», nu știu exact încă - pe care încercăm să îl facem cu colegii noștri de la Filarmonică și absolut toate aceste fonduri să le donăm către cauze umanitare legate de Ucraina, de cei care vin aici”, a precizat Mihai Irimia.

Pentru acești refugiați, municipalitatea se ocupă de cazare, iar instituțiile care i-au cooptat încearcă să le găsească o firmă de colaborare prin care să și poată fi plătiți pentru activitatea lor.

Adina Chirvasă