ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Angajații de la Prefectura Brașov, în grevă japoneză, mâine

Publicat: marți, 15 Martie 2022 , ora 13.53
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Angajații prefecturilor din toată țara, prin Sindicatul ,,Egalitatea" al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, declară grevă japoneză.

Potrivit liderului sindical Cosmin Enescu, la această acțiune, care va avea loc mâine, vor participa peste 1.800 de salariați. Aceștia vor purta ca semn al acțiunii lor o banderolă albă pe braț, în timpul programului de lucru.

Principala revendicare a greviștilor este adoptarea proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. De asemenea, aceștia cer trecerea personalului angaiat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

A fost aleasă ca formă de protest greva japoneză, nu greva generală, așa cum au amenințat sindicaliștii cu ceva vreme în urmă, deoarece în această perioadă sunt desfășurate activități în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Camelia Vlad