ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au alergat pe zăpada Transfăgărășanului pentru pacienții HOSPICE din țară și din Ucraina

Publicat: marți, 15 Martie 2022 , ora 10.19
Sursa foto: Facebook / HOSPICE Casa Sperantei Brasov
Sursa foto: Facebook / HOSPICE Casa Sperantei Brasov

Au alergat pe zăpada Transfăgărășanului pentru pacienții HOSPICE. Din țară și din Ucraina. S-a întâmplat în weekendul care a trecut, când a avut loc Transnow – competiție de alergare montană pe Transfăgărășan, în zona cabanei Capra.

A treia ediție a competiției de iarnă a avut la start 40 de alergători, în două curse, cea de 10 kilometri și Semimaraton, de 21 de kilometri.

Transnow-ul a avut două cauze pe care le-a susținut, una fiind cea a HOSPICE Casa Speranței. În acest an, concurenții au alergat și pentru pacienți ucraineni.

„Unul dintre sediile HOSPICE, cel de la Adunații Copăceni, a fost trasformat în centru de primire refugiați. Pe lângă ajutorul umanitar, copiii cu boli limitatoare de viață, respectiv refugiații adulți cu boli oncologice primesc sprijin medical din partea HOSPICE, atât prin centrele din București, Brașov și Adunații Copăceni, dar și prin echipele de îngrijire la domiciliu, în aceeași măsură cu pacienții români, pentru că noi știm că empatia nu are frontiere. Astfel, cei peste 5.000 de lei adunați prin campaniile de strângere de fonduri individuale prin Platforma GalantOm, făcute de participanții de la TranSnow, ne vor ajuta să susținem pacienții aflați în nevoie, atât pe cei români, cât și pe cei ucraineni”, a spus Alina Burlă, coordonator eveniment HOSPICE Casa Speranței.

În prezent, Transfăgărășanul este închis circulației rutiere. Se poate urca dar doar până la Bâlea Cascadă. Va fi redeschis integral în timpul verii.

Adina Chirvasă