ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep lucrările de consolidare a drumului spre poligonul NATO de la Cincu

Publicat: marți, 15 Martie 2022 , ora 9.13
Sursa foto: Facebook / Adrian Ioan Veștea
Sursa foto: Facebook / Adrian Ioan Veștea

Firma care a câștigat licitația pentru refacerea unui tronson cu mari probleme de infrastructură de pe DJ 105 Voila-Cincu-Agnita va începe lucrările de reabilitare în curând.

Consiliul Județean Brașov a anunțat ieri că drumul spre poligonul NATO de la Cincu va fi refăcut în cel mult 4 luni, potrivit contractului.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Pentru că în zonă există riscul major de alunecare și eroziune de teren, reabilitarea drumului necesită și consolidare cu piloți forați.

Soluțiile prevăzute în proiect au ca scop punerea în siguranță a versantului de deal și reabilitarea părții carosabile, astfel încât circulația rutieră să se poată realiza în condiții de siguranță. Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a precizat că această lucrare de reabilitare va rezolva o problemă a drumului.

Pe termen mediu, planul administrației județene este de refacere a drumului județean (DJ 105) pe toată lungimea sa de 18,8 km. Astfel, va putea fi respectată și dorința localnicilor, aceea de identificare a unei variantei rutiere de ocolire a satelor Cincșor și Cincu, în așa fel încât traficul greu spre poligonul militar din zonă să nu mai afecteze structura de rezistență a construcțiilor din aceste sate cu specific săsesc.
Camelia Vlad