ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Angajații Carfil au reînceput lucrul. Conducerea le-a promis că-și vor primi drepturile restante

Publicat: joi, 10 Martie 2022 , ora 11.40
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Angajații Carfil au reînceput lucrul, în această dimineață, după ce conducerea le-a promis că-și vor primi drepturile restante din luna decembrie.

A venit doamna secretar de stat de la Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, ca să confirme angajaților noștri că se vor plăti restanțele salariale, lucru care se va face mâine. Vor intra astăzi, dar fiind vorba de valută, până se schimbă valuta, mâine se vor face plățile salariale. Nu am altă soluție pe moment decât împrumutul”, a explicat directorul Carfil, Mircea Tanțău.

Însă, dacă vineri nu-și vor vedea banii în cont, oamenii sunt deciși să reia protestul.

Sindicaliștii vor ca, în următoarea etapă, să înceapă și negocierile pentru majorarea salariului angajaților. Asta în condițiile în care majoritatea este cu salariul minim pe economie.

În acest moment s-au întors în secție și lucrează. În cazul în care nici vineri nu se va întâmpla, probabil că luni vom relua acțiunile de protest. Treaba sindicatului este să urmărească acești bani, adică să vedem că au plecat de la București, să vedem când intră în conturile Carfil-ului și să vedem mai departe procedurile”, a precizat liderul de sindicat, Șuba Arpad.

La întâlnirea din această dimineață a fost prezent și deputatul Marian Rasaliu, membru în Comisia de Apărare și Siguranță Națională din Parlamentul României.

“Au fost discuții legate de viitorul fabricii. Le-am spus oamenilor că România în momentul de față s-a resetat în ceea ce privește producția de armament și tratăm foarte serios această chestiune. Ne dorim o resetare a industriei de armament, să nu mai trecem prin momente de genul avem nevoie de materie primă, de praf de pușcă sau de orice altceva și să importăm din alte țări atâta timp cât România a fost a șaptea țară exportatoare de armament din lume”, a spus Marian Rasaliu.

Reamintim că, miercuri dimineață, peste 100 de angajați ai fabricii au ieșit din secții în curtea fabricii, cerând direcțiunii tehnice și economice explicații și o dată la care vor primi banii restanți pe lunile decembrie și ianuarie.

Carfil Brașov, cu activitate în industria de apărare, are 370 de angajați.

Adina Chirvasă