ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Orfani din Ucraina cazați în centrele DGASPC Brașov

Publicat: vineri, 4 Martie 2022 , ora 13.33
Sursa foto: facebook / DGASPC
Sursa foto: facebook / DGASPC

Între numeroșii copii refugiați care au ajuns cu familiile lor zilele acestea, în țara noastră, se numără și 26 de copii fără părinți.

Copiii instituționalizați în două case de tip familial din Ucraina, împreună cu doi însoțitori și copii acestora au sosit la Brașov în această dimineață.

Au fost preluați de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov și cazați într-un serviciu social de tip rezidențial din subordinea instituției. Copiii au vârste cuprinse între 3 și 15 ani, sunt sănătoși și au ajuns în siguranță la Brașov”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov, Lidia Mailat.

Pentru ca micuții să poată comunica mai bine cu cei din jur, Protecția Copilului Brașov le-a pus la dispoziție un vorbitor de limba ucraineană, care vorbește, de asemenea, și rusă. În grupul sosit la Brașov există și un vorbitor de limba română.

Copiii vor beneficia de cazare și masă, servicii socio-psiho-medicale și de materiale igienico-sanitare.


Sorin Țârcă