ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Solidari cu Ucaina: „Șaguniștii” vor să ofere suport tinerilor ucraineni refugiați în Brașov

Publicat: miercuri, 2 Martie 2022 , ora 15.39
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

„Împreună pentru Ucraina”. „Șaguniștii” vor să ofere suport tinerilor ucraineni, refugiați în Brașov sau aflați în tranzit, pentru activități sociale, sportive și educative. Asta prin echipele de volunatri ale Colegiului, formate din elevi, profesori, părinți și absolvenți.

Conducerea instituției a menționat că este deschisă în a colabora ONG-uri și instituții publice implicate în campaniile pentru Ucraina, pentru a organiza activități cu tinerii ucraineni.

În primul și în primul rând, dorința noastră este să apropiem toți copiii de școala noastră prin intermediul unor acțiuni specifice educaționale. Este vorba despre o întâlnire cu muzica, cu pictura, cu desenul, o cunoaștere a Brașovului. Am dori ca în perioada când ei stau cu familiile lor – nu neapărat și-au dorit să vină aici, limpede, nu? - să le oferim o oază de normalitate, printr-o apropiere de colegi de vârsta lor. Am gândit acțiuni în acest sens: un tur ghidat al Brașovului, un mic concert realizat de copiii din școala noastră, ateliere de pictură și activități sportive”, a spus prof. Carmen Tănăsescu, director al Colegiului Național „Andrei Șaguna”.

Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov condamnă într-un mod neechivoc acțiunile Federației Ruse în Ucraina și își exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean în aceste momente dificile.

Adina Chirvasă