ACUM:
20.00
Radiojurnal
Urmează:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Apoi:
21.00
Party Time by Dj Rux

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comparații nefericite în ședința de îndată a Consiliului Local

Publicat: miercuri, 2 Martie 2022 , ora 8.26
Sursa foto: Facebook / Primăria Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Brașov

Comparații nefericite în ședința de îndată a Consiliului Local. O ședință care s-a purtat mai degrabă în schimb de replici între consilieri, pentru că au fost doar 3 puncte în dezbatere, dar 2 ore de discuții.

Viceprimarul Sebastian Rusu a făcut ieri trimitere, într-o replică adresată primarului Allen Coliban, la Josef Mengele:

“Eu cred că e momentul să fiți ponderat și să nu credeți că aceste lucruri pot fi făcute la nesfârșit. Haideți să vedem într-adevăr ce vor oamenii, nu încercați să fiți precum un regretat doctor Mengele, care fără să studieze nimic, s-a apucat să taie și să facă. Chiar cred că este cazul să vedeți concret înainte, care sunt nevoile și cine ce dorește și după aceea să luați niște acțiuni”.


A fost imediat sancționat de cei de la USR, în cadrul ședinței și, mai apoi, într-o poziție oficială a formațiunii politice, care anunță că va fi făcută plângere la Consiliul Național de Combatere a Discriminării.

Organizația USR PLUS Brașov condamnă ferm astfel de derapaje de limbaj. USR PLUS Brașov va depune o plângere la CNCD. Regretăm că astfel de limbaj și un astfel de discurs există în 2022, într-o instituție cum este Consiliul Local, într-o ședință cum este cea a Consiliului Local Brașov. Regretăm și ne pare rău față de comunitatea evreiască din România și din Brașov”, a precizat coordonatorul departamentul de comunicare al USR Brașov, Radu Hossu.

Ulterior, viceprimarul Sebastian Rusu și-a cerut scuze public primarului și cetățenilor pentru exprimare, într-o postare pe pagina personală de Facebook:

(...) în ședința Consiliului Local, cu gândul la toate aceste lucruri, m-am lăsat dus de val și am comparat acțiunile regretabile ale primarului Coliban cu cele ale unui personaj odios. A fost greșit din partea mea și îmi cer scuze public pentru acest derapaj. Intenția nu a fost de a-l jigni pe domnul primar, ci de a demonstra printr-o comparație plastică direcția greșită în care se îndreaptă administrația Brașovului. Îmi cer scuze încă o dată primarului și cetățenilor Brașovului și îi asigur că în spatele cuvintelor nu se ascunde altceva decât grija pentru bunăstarea Brașovului și a tuturor brașovenilor”.

Josef Mengele a fost medic nazist, cel ce făcea așa zisele selecții ale evreilor deportați în lagăre. Totodată a făcut și experimente inumane, în special pe gemeni și mai ales copii.

Adina Chirvasă