ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Viitorul cămin al Universității Transilvania, din spatele Aulei, așteaptă autorizația de construire

Publicat: miercuri, 2 Martie 2022 , ora 7.24
Sursa foto: Universitatea Transilvania
Sursa foto: Universitatea Transilvania
Viitorul cămin al Universității Transilvania, din spatele Aulei, așteaptă autorizația de construire. Asta după ce au fost solicitate clarificări de către Primărie.

”În ceea ce privește noul cămin au fost depuse documentațiile suplimentare pentru eliberarea autorizației de construcție. Acest lucru s-a întâmplat în 17 februarie și așteptăm, în acest zile, să fie eliberată autorizația de construcție astfel încât firma care a fost selectată de către compania națională de investiții să poată demara efectiv lucrările", a declarat rectorul Universității Transilvania, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Investiția este estimată la peste 31 de milioane de lei. Va avea peste 100 de camere, cu câte 2 locuri, dispuse pe 6 etaje, dintre care ultimele 2 retrase. Fiecare cameră va avea grup sanitar propriu, iar la fiecare etaj vor exista sală de lectură, spălătorie-uscătorie, sală de mese și chicinetă. La subsol vor fi 34 de locuri de parcare.

În prezent, Universitatea Transilvania are 14 cămine, în două complexe studențești, cu o capacitate de aproximativ 4.200 de locuri.
Adina Chirvasă