ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

3 puncte în două ore. Aleșii locali s-au întâlnit pentru un nou circ și l-au încheiat cu vot negativ pe proiecte

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 19.37

Solicitarea primarului municipiului, Allen Coliban, pentru asistență juridică externalizată în litigii cu dezvoltatori imobiliari a fost respinsă și astăzi. La fel, solicitarea de modificare a Regulmentului de taxi, care prevede „înverzirea” flotei auto și ar fi urmat să aducă și tarifele, pe timp de zi, de la 2,2 lei la 2,9 lei pe kilometru.

Acestea s-au aflat și luni, pe Ordinea de suplimentară a ședinței ordinare. Aleșii locali PNL Și PSD au motivat că nu au informații suficiente. Le-au respins, astfel că edilul i-a convocat în ședință de îndată, astăzi, iar în deschiderea ședinței a ținut o pledoarie pentru votul favorabil.

“Este vorba despre două dosare care au de fapt același obiect, felul în care a fost emis certificatul de urbanism pentru o parcelă de pe Cetinii, parcelă pentru care am mai avut 3 acțiuni în instanță – două dintre ele au fost câștigate atât pe fond, cât și în recurs; a treia a fost câștigată pe fond, urmează recursul. Ce mai vreau să vă spun este că în cadrul Serviciului Contencios sunt angajați un număr de 7 consilieri juridici, din care unul asigură asistență, consultanță și avizează legalitatea contractelor întocmite de Serviciul Achiziții Publice, iar ceilalți 6, pe lângă instrumentarea dosarelor și avizarea contractelor de la achiziții, asigură și reprezentarea în instanță. Acestui număr de 6 consilieri la ora actuală îi este repartizat un număr de 568 de dosare”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Aleșii locali din partea PSD au spus din capul locului că nu vor vota favorabil.

“Ne-ați spus în trecut cât ați alocat acestor case de avocatură, dar la această oră noi nu știm câți bani veți da dumneavoastră – dumneavoastră în sensul de Primăria Brașov - în contractele de reprezentare juridică aflate în derulare și tocmai de aceea noi nu vom da acest vot în orb. În primul rând, dorim să ne puneți la dispoziție o situație cu absolut toate contractele de reprezentare juridică, de asistență juridică, la zi, ce sume sunt antamate pentru aceste contracte pentru că noi nu știm la această oră câți bani s-au dus. Clar votul nostru va fi împotrivă. Nu, noi nu lăsăm Primăria fără apărare. Există un serviciu juridic care își face treaba în fiecare zi”, a spus consilierul local Alexandra Crivineanu.

După care, ședința s-a trasformat într-un meci purtat între aleșii locali din toate cele 3 partide. Discuția s-a purtat pe termeni avocățești, legalitate, oportunitate, apoi au urmat zeci de minute de drept la replică de la un consilier la altul și primar.

În cele din urmă s-a trecut și la vot. Primele două puncte au fost votate cu 14 voturi împotrivă, 12 pentru.

Al treilea punct a fost votat cu 7 împotrivă, 5 abțineri, 13 pentru și o abținere. Avea însă nevoie de minim 14 voturi pentru a trece.

Adina Chirvasă