ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Secțiile Spitalului de Neurologie și Psihiatrie de pe str. Mihai Eminescu au fost mutate în sediul central de pe str. Prundului

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 17.22
Sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov
Sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov

Începând de astăzi, secțiile de psihiatrie care aparțin de Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, dar care au funcționat ani buni în pavilionul de pe strada Mihai Eminescu, își desfășoară activitatea la sediul central din strada Prundului.

Relocarea paturilor spitalicești a fost necesară deoarece contractul de închiriere încheiat între Consiliul Județean Brașov și proprietarii imobilului de pe strada Mihai Eminescu a fost valabil până astăzi și nu a mai fost prelungit.

Pe de o parte, administrația județeană nu a mai fost dispusă sa plătească o chiria lunară de peste 10.000 euro.

Sunt mai multe motive. (...) Vă spun foarte clar, era păcat să mai plătim 10.000 de euro pe lună și să nu ne fie de folos la nimic. Pacienții erau cazați în condiții pe care nu vi le pot descrie. Eu am fost și am văzut ce se întâmpla acolo. Indiferent câți bani ai fi băgat acolo, nu puteai să îl transformi într-un spital care să satisfacă nevoia pacienților (...) și nevoia medicilor care lucrează acolo”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean din Brașov, Șerban Todorică.

În aceste condiții, au fost relocate pe str. Prundului, în Spitalul de Neuropsihiatrie și Neurologie, cu avizul DSP Brașov, 70 paturi pentru terapie NonCovid precum și 35 de paturi pentru pacienții cu afecțiuni psihiatrice bolnavi de Covid-19.

Directorul interimar al spitalului, dr. Petru Ifteni, a precizat ca sunt și beneficii pentru pacienți în urma acestei mutări:

„În primul rând vorbim de nevoia de îngrijire a pacientului cu patologie psihiatrică, în special a pacienților foarte tineri care vor beneficia de îngrijiri la nivel de 2022. În momentul în care sunt internați în secția de pe strada Prundului beneficiază de toată atenția unui corp medical foarte bine pregătit, îngrijiri care țin de nursing, imagistică și laborator performant. Toate acestea sunt în beneficiul pacientului”.

Reorganizarea în aceste condiții a Spitalului presupune, pe lângă transferul pacienților, reducerea numărului de paturi la aproape jumătate.

Totodată, s-a convenit ca urgențele neurologice să fie preluate și tratate de Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov.

Citește și: Mutare cu scandal la Spitalul de Neurologie

Camelia Vlad