ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

28 februarie, Ziua Protecției Civile din România

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 12.50
Sursa foto: Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România
Sursa foto: Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România

28 februarie este Ziua Protecției Civile din România.

Astăzi se împlinesc 89 de ani de la data la care regele Carol al II-lea a aprobat, prin Înaltul Decret Regal nr. 468, înființarea unei arme noi, „apărarea pasivă”.

“(...)Specialiștii protecției civile s-au aflat de-a lungul timpului și se află în continuare, permanent, la datorie și pregătiți în orice moment să răspundă în urma dezastrelor naturale și a catastrofelor. Sunt mereu prezenți la datorie, cu demnitate, determinare și profesionalism. Activitatea protecției civile impune un înalt standard de solidaritate umană, sub semnul spiritului de sacrificiu și o reală responsabilitate civică. Conformându-se standardelor Uniunii Europene, dar și ca țară membră NATO, protecția civilă din România are obligația de a continua procesul de modernizare și flexibilizare instituțională, pentru a putea să asigure servicii profesioniste și eficiente. Un moment important s-a petrecut în anul 2021 când prin mecanismul European de protecție civilă, pompierii români, printre care 10 pompieri brașoveni, au participat la o misiune pentru stingerea incendiilor de pădure din Grecia. Modul profesionist de intervenție și abnegația de care au dat dovadă pompierii români a fost apreciat și laudat atât de presa elenă cât și populația din zonă. Protecția Civilă a fost mereu și va fi pentru totdeauna o componentă ce vine în sprijinul cetățeanului, apărând viața, bunurile și mediul înconjurător. Îmi exprim recunoștința față de întreaga activitate și profesionalismul specialiștilor protecției civile, le urez felicitări și succes în tot ceea ce fac. Sănătate și la cât mai multe împliniri. La mulți ani!”, a transmis cu această ocazie inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Brașov, col. Lucian Marciu.

Decretul semnat la 28 februarie 1933 era primul act normativ care stabilea constituirea primelor structuri de apărare civilă în România.

Protecția civilă presupune îndeplinirea tuturor sarcinilor umanitare destinate să protejeze populația civilă împotriva pericolelor, ostilităților sau a catastrofelor, precum și ajutarea acesteia pentru a depăși efectele lor imediate.

Radio România Brașov FM