ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

VIDEO&AUDIO. Cu lacrimi în ochi, ucrainenii își spun poveștile la protestul de la Brașov

Publicat: sâmbătă, 26 Februarie 2022 , ora 18.38
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Irina Mihailiuc, ucraineancă stabilită la Brașov

Peste 200 de oameni s-au strâns în fața Prefecturii Brașov, unii pentru a-și demonstra solidaritatea pentru poporul greu încercat din Ucraina, alții pentru a protesta fata de acțiunile de agresiune ale rușilor în țara vecină.

Printre aceștia din urmă se numără și Irina Mihailiuc, care de trei ani trăiește în Brasov, iar în aceste clipe se gândește la tatăl sau, acasă, în Ucraina.

Cu lacrimi în glas, ucraineanca adoptată de România, ne-a povestit despre tatăl său rămas în Ucraina:

"Tatăl meu este în Ucraina. Situația nu este prea bună. e chiar grav. Lumea se ascunde în beci, peste tot pe unde se poate. Nu prea este mâncare, dar ne descurcăm cât putem. Abia am vorbit cu tata. În orașul meu este cât de cât un pic mai calm decât în Kiev. Acolo este foarte grav. Se aud împușcături după împușcături, iar lumea se ascunde în subsoluri. Sunt oameni care au nevoie de sânge", ne-a mărturisit extrem de emoționată Irina Mihailiuc.

Întreaga sa mărturie o puteți asculta în fișierele audio și video atașate.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Irina Mihailiuc, ucraineancă stabilită la Brașov
Camelia Vlad