ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mărțișoare pentru toate gusturile și toate buzunarele, pe Aleea Parcului Central

Publicat: vineri, 25 Februarie 2022 , ora 17.31
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Sub formă de brățări, pandantive sau broșe. Pe Aleea Parcului Central, artizanii au venit deja cu mărțișoarele lucrate manual.

Andreea Crăciun a adus mărțișoare pictate, o pasiune pe care a transformat-o într-un stil de viață, de aproape 5 ani, după cum ne povestește:

"O parte din ele sunt pictate pe lemn cu tehnica punctului, adică punct cu punct. Foarte multă lume crede că sunt lipite, iar când le spun că sunt pictate punct cu punct, reacția este "Oau!", de unde aveți atâta răbdare? Anul acesta am adus și o gamă pentru copilași, pisicuțe colorate, curcubeie, gărgărițe. În fiecare an, încercăm să venim cu ceva nou. Durează, dar e foarte plăcut. E o pasiune transformată în afacere și am descoperit pictatul și coloratul acum cu mărțișoarele, nu e un talent lucrat din copilărie".

Sunt aproape 30 de tarabe, pline cu mărțișoare de toate felurile. Este o ofertă atractivă, spun brașovencele, căci, deocamdată, doar ele au fost să le vadă și să cumpere, în prima parte a zilei de astăzi.

Costurile pornesc de la 4 lei și, în funcție de model sau material din care este lucrat, un "vestitor al primăverii" poate costa și câteva zeci de lei. Unele tarabe au și oferte: 3 bucăți la 10 lei.

De duminică, mărțișoare lucrate manual vor apărea și în piețele brașovene.
Adina Chirvasă