ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

55 de accidente de muncă pe șantierele din județul Brașov, în 2021

Publicat: vineri, 25 Februarie 2022 , ora 13.15
Sursa foto: ITM Brașov
Sursa foto: ITM Brașov

Ample controale pe șantierele din județul Brașov efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă anul trecut. Inspectorii ITM Brașov au verificat dacă atât angajații, cât și angajatorii, respectă cerințele minime de securitate și sănătate în muncă în domeniul construcțiilor.

Anul trecut, pe șantierele din județul Brașov s-au produs 55 de accidente de muncă, iar două persoane și-au pierdut viața.

"Echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecție colectivă, fără balustradele solide (suficient de înalte și având cel puțin o bordură, o mână curentă și protecție intermediară), fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălțime. Lucrătorii nu utilizează echipamentele individuale de protecție corespunzătoare (centuri de siguranță sau alte mijloace de ancorare, căști, bocanci). Instruiri incomplete sau neconsemnate în fișele de instruire individuale. În multe cazuri, platformele de lucru, pasarelele și scările schelelor sunt dimensionate și construite astfel încât prezintă riscuri de accidentare în timpul utilizării. "Planul propriu de securitate și sănătate al șantierului" nu este completat și adaptat în funcție de evoluția lucrărilor. Angajatorii nu au asigurat condiții pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă și adecvată în domeniul securității și sănătății în muncă, în special sub formă de informații și instrucțiuni de lucru, specifice locului de muncă", a declarat inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit.

Campania inspectorilor de muncă privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate, la nivel național, în domeniul construcțiilor, va continua și pe parcursul anului 2022.

Sursa foto: ITM Brașov  

Radio România Brașov FM