ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autostrada Brașov-Bacău, în dezbatere și la Hărman

Publicat: joi, 24 Februarie 2022 , ora 20.08
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Astăzi, a avut loc o dezbatere organizată de prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, pe tema autostrăzii A13 Brașov-Bacău. La eveniment au participat reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai autorităților județene.

Întâlnirea a fost solicitată de Primăria comunei Hărman, în condițiile în care peste 660 de persoane din Podul Oltului au semnat o petiție împotriva trecerii traseului autostrăzii pe teritoriul satului.

"Nemulțumirile locuitorilor sunt acelea legate de faptul că autostrada în traseul actual trece pe teritoriul satului Podul Olt, prin vatra satului, la o distanță de circa 200 până la 300 de metri de actualul drum județean, pe partea stângă în direcția de mers Hărman către Sfântu Gheorghe. De asemenea, locuitorii au contestat și faptul că dezbaterea publică în faza de demarare a proiectului nu a avut loc conform procedurii și legii în vigoare", a declarat Reprezentantul comunității sătești, Alin Olărescu.

La rândul lor, reprezentanții CNAIR au prezentat procedura de stabilire a traseului autostrăzii Brașov-Bacău, care a inclus întâlniri cu reprezentanții autorităților de pe raza localităților care vor fi tranzitate de această autostradă.

Totodată, aceștia au precizat că unele informații din petiția localnicilor ar fi false, în special cele cu privire la faptul că s-ar dărâma 50 de case și unele diguri de protecție împotriva inundațiilor. Însă au promis că vor analiza toate observațiile prezentate la dezbatere și vor răspunde punctual cu ocazia unei viitoare întâlniri.

"Am găsit deschidere de la reprezentanții CNAIR și sunt convins că la următoarea întâlnire, pentru că dânșii în urma informațiilor primite acum de la noi vor face studii, vor avea anumite proiecte care, în perioada următoare, vor veni și ne vor prezenta la ce concluzie au ajuns în urma acestor solicitări", a menționat primarul comunei Hărman, Onoriu Velican.

Reamintim că această temă a fost dezbătută zilele trecute și la Căminul Cultural Ilieni, în urma căreia prefectul Județului Covasna, Ráduly István, a trimis o adresă către CNAIR, la care a anexat petiția semnată de peste 1.000 de localnici din Ilieni, prin care solicita modificarea proiectului pentru autostrada A13 Brașov-Bacău, pentru tronsonul situat pe teritoriul localităților Dobolii de Jos și Ilieni.

Camelia Vlad