ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pârtia Subteleferic va fi închisă. S-a depășit 1 milion de treceri prin turnichete

Publicat: vineri, 18 Februarie 2022 , ora 15.02
Sursa foto: Primăria Brașov
Sursa foto: Primăria Brașov

Pentru desfășurarea de competiții sportive, pârtia Subteleferic va fi închisă în perioada 19 - 25 februarie.

Poiana Brașov va fi gazda, în următoarele zile, a mai multor competiții sportive de schi alpin, dintre care cea mai importantă este Campionatul Național de Schi Alpin al României, pentru prima dată desfășurat sub egida Federației Internaționale de Schi și cu participarea unor sportivi din afara țării, eveniment care se va desfășura în perioada 22 - 25 februarie. La aceasta se adaugă două competiții dedicate copiilor, în 19 februarie Cupa Active Ski, iar în 20 februarie, va avea loc Cupa ProX la schi alpin. Toate competițiile se vor desfășura pe pârtia Subteleferic.

Având în vedere desfășurarea acestor competiții, în perioada 19 - 25 februarie, pârtia Subteleferic va fi închisă. Schiorii care coboară pe pârtia Sulinar, vor putea utiliza breteaua spre pârtia Bradul sau, în cazul în care vor să ajungă la gondolă, vor putea coborî pe zona amenajată dintre pădure și zona de concurs. Cei care vor coborî pe Drumul Roșu, vor trebui să utilizeze pârtia 3D, pentru a ajunge la gondolă.

Toate pârtiile sunt în condiții foarte bune. Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 60 de cm, iar pe cele din partea inferioară are 40 de cm.

În acest moment, pentru că permit condițiile meteo, se produce zăpadă artificială în zona superioară a pârtiei Ruia, în zonele înclinate de pe Lupului superior și pe pârtia Subteleferic.

Chiar dacă nu s-a mai atins numărul de treceri din 3 februarie, când s-au înregistrat 35.504 treceri prin turnichete, în această lună s-a depășit de mai multe ori pragul de 30.000 de treceri, ultimul weekend fiind primul cu peste 90.000 de treceri în cele trei zile. Astfel, în 15 februarie s-a depășit 1 milion de treceri prin turnichete.

Astăzi se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Subteleferic, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri) și pe Lupului inferior. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează astăzi sunt: telecabina Capra Neagră, Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Sursa foto: Primăria Brașov 

Radio România Brașov FM