ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Masha, un altfel de mărțișor care urmează să sosească la Brașov

Publicat: joi, 17 Februarie 2022 , ora 9.47
Sursa foto: Facebook / AMP Libearty - Bear Sanctuary
Sursa foto: Facebook / AMP Libearty - Bear Sanctuary

Un altfel de mărțișor va sosi pe 1 Martie la Brașov, o ursoaică. Masha este cea care va fi adus la sanctuarul de la Zărnești.

Timp de 19 ani, ursoaica a fost star de circ Ucraina.

"A fost mutată dintr-un loc în altul, într-o cușcă minusculă, alături de gunoaie, într-o mașină de transport. Este un urs care a îndurat biciul dresorului, care a trebuit să suporte luminile puternice ale arenei și zgomotul făcut de oamenii care se distrau văzând-o făcând tot felul de giumbușlucuri. A mers pe tricicletă, a sărit prin cercuri, s-a târât, a sărit peste obstacole, tot ceea ce face un urs la circ, adică tot ceea ce nu este normal pentru un urs", a declarat vicepreședintele Asociației "Milioane de Prieteni", Paula Ciotloș.

După ce a fost exploatată atâta timp, ursoaica se va bucura de libertatea oferită de sanctuarul de la Zărnești, unde va conviețui cu mai multe exemplare din specia sa.

Fundația BF Nathan, din Ucraina a cerut ajutorul celor de la "Milioane de Prieteni" pentru ea. A fost mutată, între timp, într-un spațiu provizoriu, iar prima zi a primăverii, 1 Martie, ar putea reprezenta și drumul ei către libertatea pe care i-o oferă sanctuarul de urși AMP Libearty, cel mai mare sanctuar din lume destinat urșilor bruni.

Cum situația din țara vecină este, încă, departe de un final, reprezentanții Sanctuarului Libearty spun că au mari emoții pentru Masha și se roagă ca aceasta să ajungă cu bine la Zărnești.

Sorin Țîrcă