ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Contract important semnat de Primăria Făgăraș pentru modernizarea municipiului

Publicat: marți, 15 Februarie 2022 , ora 11.00
Sursa foto: Primăria Făgăraș
Sursa foto: Primăria Făgăraș

Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a anunțat că s-a ajuns într-o nouă etapă a Planului de Mobilitate Urbană, prin care va fi modernizată o mare parte a municipiului Făgăraș.

Zilele acestea a fost semnat contractul cu firma care a câștigat licitația publică pentru elaborarea proiectului tehnic. Aceeași societate va furniza și instala echipamentele pentru sistemul de bike sharing și cel informatic de e-ticketing. De asemenea, va implementa sistemul de management al traficului. Totul face parte dintr-un proiect mai amplu al municipalității.

"Este vorba despre proiectul tehnic pentru toate cele 3 proiecte integrate de mobilitate urbană cu o valoare de 30 de milioane de euro din fonduri nerambursabile prin care va fi modernizat tronsonul DN1 care străbate Făgărașul, vom achiziționa 10 autobuze electrice pentru Serviciul de Transport Public Local și vor fi modernizate stațiile de așteptare.În paralel, va fi creat un sistem de bike sharing, prin achiziționarea a sute de biciclete și construirea stațiilor necesare. De asemenea, vor fi realizate pistele pentru circulația acestora. Zona cuprinsă între Cetatea Făgăraș - Casa de Cultură - Catedrală va deveni pietonală, iar spațiile verzi vor fi revitalizate prin plantarea de arbori maturi", a declarat Liviu Ardelean, consilierul primarului.

După ce proiectul tehnic va fi finalizat în cel mult patru luni, Primăria Făgăraș va face licitația pentru execuția lucrărilor.
Radio România Brașov FM