ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Starea pârtiilor, astăzi. Atenție în apropierea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale!

Publicat: marți, 8 Februarie 2022 , ora 9.28
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Amatorii sporturilor de iarnă sunt sfătuiți să schieze cu atenție pe pârtiile din Postăvaru, astăzi, deoarece sunt pornite instalațiile care produc zăpadă artificială.

„Având în vedere condițiile meteo care permit funcționarea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale pe timpul zilei, precum și prognoza pentru următoarea perioadă, cu temperaturi pozitive pe parcursul zilei, am luat decizia de a produce zăpadă artificială și pe parcursul zilei, în zonele unde era necesar să creștem grosimea stratului de zăpadă. În prima etapă vor fi pornite instalațiile de pe pârtiile Lupului Inferior și Subteleferic, de la intersecția cu breteaua spre Bradul în jos. În aceste condiții, schiați cu precauție, reducând considerabil viteza, deoarece în zonele în care acționează instalațiile de producere a zăpezii, consistența acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Totodată, purtați ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună”, au transmis autoritățile.

În partea superioară a masivului, stratul de zăpadă bătută are aproximativ 60 de cm, iar în cea inferioară, 40 de cm.

Se schiază pe toate pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Subteleferic, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), Lupului inferior, Bradul și Stadion.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează astăzi sunt telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Radio România Brașov FM