ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

NFT-urile - o piață în creștere. Ce cred brașovenii

Publicat: luni, 7 Februarie 2022 , ora 17.39
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Nu există fizic. Doar în mediul virtual. Și nu e pentru toți. Dacă îl vrei, scoți mii, sute sau chiar milioane de dolari sau euro, echivalentul în monedă virtuală. Cu toate acestea, este o piață în continuă dezvolare și e noua senzație pentru cei ce vor să-și cheltuie banii pe rarități inaccesibile omului de rând.

Este vorba despre piața NFT-urilor, o prescurtare pentru non-fungible token. Mai pe românește, bunuri digitale, unice, validate printr-un token. Asta poate însemna orice fel de lucruri, cărora le este atribuită o valoare vandabilă la un preț mai mult sau mai puțin exorbitant: primul mesaj al unei vedete de pe o rețea socială, colaje, piese.

În România, Delia a scos piesa „Rachetă” la licitație pe acest segment. Plus alte bunuri fizice.

Brașovenii, cel puțin din segmentul tinerilor, sunt familiarizați cu acest concept, dar nu cred în el și nici nu-i dau viață lungă.

„Nu mi se pare o chestie de viitor. Mi se pare ceva care e la vogă acum, dar peste câteva luni sau ani o să își piardă din valoare și nu o să mai conteze absolut deloc”, crede un brașovean.

Cred că reprezintă o modalitate de trading de monede de diferite valori, dar într-un mod digital, ceea ce...nu știu...cred că e posibil să se extindă, dar nu știu ce efect va avea asupra societății. Nu m-ar interesa să dau bani pe un obiect digital. Aș prefera să îi dau pe un obiect fizic, probabil, care va căpăta sau va pierde valoare în timp, dar este un obiect fizic și îl am undeva”, spune alt tânăr.

Pentru colecționarii de NFT-uri dar nu numai, există chiar și o galerie digitală – lazy.com, unde te poți înscrie cu e-mail și cu walletul de criptomonede.

Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Adina Chirvasă