ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

88 de candidați înscriși pentru 117 posturi de șefi de școală

Publicat: miercuri, 2 Februarie 2022 , ora 18.50
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Brașovul va avea posturi vacante de șefi de școală și după a doua sesiune de concurs de ocupare a funcțiilor de director și director adjunct. În prima etapă a concursului, de evaluare a dosarelor de înscriere, au intrat 88 de candidați. În județu sunt însă mai multe posturi.

În județul Brașov, pentru această sesiune, disponibile sunt 70 de posturi de directori și 47 de directori adjuncți, rămase vacante după concursul din toamnă. Pentru acestea, în sesiunea de examen din această perioadă s-au înscris 88 de candidați, deci, câteva zeci de școli vor rămâne, în continuare, fără directori sau directori adjuncți cu post ocupat prin concurs.

În altă ordine de idei, afișarea listei finale a candidaților admiși la evaluarea dosarelor va fi în 4 februarie. În 8 februarie va fi afișată lista cu repartizarea candidaților pe centre.

Proba scrisă este stabilită pentru 18 februarie, când vor fi afișate și rezultatele și pot fi depuse și contestații. Rezultatele finale vor fi afișate în 22 februarie. În 4 martie va fi proba scrisă pentru candidații care au fost în carantină sau izolare.

În perioada 4-8-martie este etapa de înregistrare a opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare.

În 14 martie va fi publicat și graficul de interviu, care va fi susținut în perioada 16-25 martie.

În 29 martie vor fi afișate rezultatele finale, iar în 30 martie vor putea fi exprimate opțiunile candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Rezultatele vor fi validate în 31 martie, în 4 aprilie vor fi emise deciziile de numire, care sunt aplicabile din 19 aprilie.

La Brașov, în concursul din toamnă au fost scoase 262 de posturi, dintre care 175 pentru directori „plini”, iar 87, pentru adjuncți. Ocupate, în total, au fost, 147.

Adina Chirvasă