ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Directorul Serviciului Piețe Brașov, demis

Publicat: marți, 1 Februarie 2022 , ora 17.11
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat, astăzi, că anul acesta vor fi demarate proiecte de modernizare a piețelor Astra și Star, în care producătorii locali să aibă prioritate la comercializarea produselor (informații aici).

De asemenea, în urma controalelor efectuate pe platformele agro-alimentare din municipiu, în ultimele luni, edilul a luat decizia de a-l demite pe directorul Serviciul Public de Administrare Piețe Brașov, Cristian Vasile.

În ultimii ani piețele au devenit neatractive pentru producători și asta și din felul în care au fost administrate. Am început să facem ordine în piețe. Am găsit nereguli, atât la controalele efectuate în piețe, cât și la auditul efectuat în ultimele luni, nereguli care țin de evidențe contabile, nereguli în atribuirea spațiilor către comercianți. Pentru toate neregulile descoperite și pentru felul în care au fost administrate piețele până acum, am luat decizia să îl demit pe directorul serviciului de piețe. Urmează concursul pentru desemnarea noului director și, totodată, reașezarea relației dintre administratorii de piețe și producători”, a precizat Allen Coliban.

Primarul Brașovului a precizat că dispoziția de demitere a fost înregistrată cu 31 ianuarie și va intra în vigoare cu data de 7 februarie. Directorul Serviciului Piețe, Cristian Vasile, care se află pe acest post de 17 ani, spune că are dreptul să conteste dispoziția de primar și se va adresa instanței de judecată pentru anularea acestei dispoziții.

De când sunt în funcție, din 2004, am numai calificative «foarte bun» și dintr-o dată nu mai sunt bun. Cred că e o decizie pripită. Cred că nu au fost analizate temeinic toate situațiile create. A lucra cu omul e foarte dificil. Noi avem, în locațiile noastre, începând de la vânzători de fructe din flora spontană și terminând cu agenți economici foarte serioși. E foarte dificil și, nu știu, cred că domnul primar a fost influențat greșit”, a spus Cristian Vasile.

Printre motivele acestei demiteri se află nemulțumirile comercianților cu privire la condițiile din piețe, modul în care se face repartizarea tarabelor, comportamentul unor șefi de piețe, ca „niște adevărați vătafi”, și lipsa de viziune pentru adaptarea acestui tip de comerț la nevoile actuale ale brașovenilor, se arată în comunicatul de presă al adminsitrației locale Brașov.

Camelia Vlad