ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Nonviolenței în Școală

Publicat: luni, 31 Ianuarie 2022 , ora 12.03
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

În fiecare an, la 30 ianuarie este marcată Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală. Cu această ocazie, Biroul Siguranță Școlară va organiza, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar.

Proiectul își propune să-i ajute pe elevi să conștientizeze implicațiile legale ale propriului comportament și să afle care sunt instrumentele non-violente de soluționare a conflictelor.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, comisarul Alina Ivan, a explicat care sunt obiectivele proiectului:

Identificarea formelor de violență; cunoașterea sensului valorilor: sinceritate, toleranță, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare; formarea de atitudini și atitudini morale în spiritul prevenirii și înlăturării violenței în mediul școlar; creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente antisociale”.

Pentru elevii de gimnaziu va fi organizat un concurs.

„La nivelul fiecărei unități de învățământ participante în cadrul proiectului se va lansa un concurs pe tema: «Prevenirea violenței psihologice» (bullying), care va consta în realizarea unor materiale informativ-preventive privind violența sub orice formă (afiș, poster) și realizarea unui clip video de maximum 3 minute care să transmită mesaje anti-bullying”, a adăugat comisarul Alina Ivan.

Concursul va avea o fază pe școală, urmată de cea pe județ. Câștigătoarea va participa la competiția la nivel național, iar cele mai bune materiale vor fi mediatizate.

Sursa foto: pixabay.com


Sorin Țârcă