ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zona dintre Star și Modarom se va transforma într-o piațetă

Publicat: vineri, 28 Ianuarie 2022 , ora 18.37
Sursa foto: Facebook / Primăria Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Brașov

Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru transformarea zonei dintre Star și Modarom într-o piațetă. După aprobarea bugetului municipiului, primăria va demara procedura pentru realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor.

Amenajarea acestei zone urmărește crearea unui pol pietonal important, aflat la capătul străzii Republicii, în oglindă cu Piața Sfatului. Intenția este de a transforma această stradă într-o zonă cu vegetație abundentă, constituită din copaci de talie medie și mare, cu bănci, zonă de promenadă și fântână arteziană.

Valoarea lucrărilor pentru realizarea investiției este de aproximativ 14,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

"Anul trecut, în cadrul Forumului Orașelor Verzi, am și testat, în cadrul unui proiect pilot, această transformare, iar succesul a fost unul pe măsură. Sute de oameni au participat la Street delivery, care le-a oferit spații de lectură, ateliere creative, activități sportive, expoziții și inițiative de mediu, spectacole de muzică și teatru, evenimente care au însuflețit întreaga zonă. Am prins în proiectul de buget sumele necesare pentru demararea proiectului, iar după aprobarea acestuia, în ședința din 11 februarie, vom putea lansa licitația pentru proiectul tehnic și execuție. Dacă procedura de achiziție decurge fără sincope, putem spera ca lucrările să înceapă din acest an", a declarat primarul Allen Coliban.


Radio România Brașov FM